AZC voorlopig geen verliespunten!

Geen kort geding AZC na schikking met KNZB

Het kort geding van AZC tegen de KNZB, dat woensdagmiddag zou dienen, is van de baan. De waterpolo-eredivisionist uit Alphen aan den Rijn mag de komende weken meer dan twee buitenlandse spelers blijven opstellen zonder dat de ploeg uit de competitie genomen kan worden, zo meldt Studio Alphen.

Tijdens de eerste twee wedstrijden van AZC dit seizoen stelde Ron van der Wild drie buitenlandse spelers op. De KNZB stelt dat het er maximaal twee mogen zijn, maar volgens AZC is dat besluit op onreglementaire wijze genomen. AZC werd bestraft met twee keer drie punten in mindering. De verloren wedstrijd tegen ZPB H&L Productions bleef op het uitslagenformulier staan, maar de gewonnen wedstrijd tegen Polar Bears moest worden overgespeeld.

Het kort geding gaat niet door omdat AZC en de KNZB tot overeenstemming zijn gekomen dat AZC buitenlandse spelers mag blijven opstellen, de punten in mindering worden teruggedraaid, de reeds gespeelde wedstrijden ook meetellen voor de ranglijst en ook de toekomstig behaalde wedstrijdpunten in de rangschikking worden opgenomen.

Twee opties
Dit betekent niet dat AZC de zaak gewonnen heeft. De tuchtcommissie van de KNZB gaat zich erover buigen. Na de uitspraak hebben AZC en de KNZB beiden de mogelijkheid om appèl aan te tekenen bij de Commissie van Beroep en eventueel de zaak voor te leggen aan de civiele rechter. Als uiteindelijk blijkt dat de buitenlanders-bepaling inderdaad onrechtmatig is, is AZC volledig gevrijwaard en tellen alle behaalde winstpunten definitief mee en is er geen sprake van punten in mindering.

Als de KNZB uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld, krijgt AZC drie punten in mindering per wedstrijd dat AZC te veel buitenlanders heeft opgesteld. Ook moeten al die wedstrijden worden overgespeeld. De regel dat AZC bij vier overtredingen uit de competitie wordt genomen, komt te vervallen. Daardoor bestaat er geen kans dat, ook al wordt AZC in het ongelijk gesteld, de Alphenaren uit de competitie worden genomen.

Buitenlanders opstellen
AZC-coach Ron van der Wild kondigt aan de komende weken gewoon met al zijn beschikbare buitenlanders te gaan spelen. Hij neemt het risico dat als AZC in het ongelijk wordt gesteld, dat AZC zoveel punten in mindering krijgt dat het niet de play-offs haalt om te mogen spelen om het landskampioenschap. Van der Wild is ervan overtuigd dat AZC uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld.

Bron: Studio Alphen

Overgenomen van:

waterpolo_world