Jongens B1 terug!

Jongens B1 is vrijdag weer thuis gekomen. Na een enerverende trip naar Kroatië!

Hoe was het? Bondig antwoord van teamleidster José Tijhuis: Top!, gezellig en leerzaam …….! Wat wil je nog meer.

Hier nog een leuke laatste teamfoto:

BJ1 Okt2015

Trainer/coach Lars van der Laan geeft een eerste reisimpressie!

(bericht halverwege de week)

Na een kort nachtje slapen, of geen slaap, vertrokken we afgelopen maandag ochtend om 03.00 vanuit Zeist richting het vliegveld in Charleroi. Na een voorspoedige rit in de auto kwamen we rond half 6 aan op het vliegveld. Na wat koffie en een broodje konden we uiteindelijk rond kwart over 7 het vliegtuig in. Plaatsen werden geruild en gevonden en de piloot kreeg het sein om te vertrekken. Een rustige vlucht was de oorzaak dat veel jongens hun ogen nog even dicht deden of met de coaches gingen praten over alle stempels in hun paspoort. De hevige turbulentie zorgde ervoor dat de slaap heftig werd verstoord en de WC werd verlaten met de broek op de enkels zonder dat er gebruik van werd gemaakt. Nieuwe veilige plekken werden gevonden en het vliegtuig schudde alle kanten op. De oehs en aahs vielen door het vliegtuig en de handjes gingen de lucht in alsof we in de Python zaten in de Efteling.

Na een veilige landing werd het tijd om de douane weer door te gaan. Er was echter één speler die zijn paspoort was verloren in het vliegtuig, waar hij eerder nog de mooie stempels wist te showen uit Amerika, Turkije en nog een aantal exotische landen. “Heb je al in je tas gekeken?” werd zo’n 4 keer gevraagd. Waarop even zo vaak, kort en bondig “JA” werd geantwoord. Na een kort overleg met de douanebeambte werd er toch nog één keer in de tas gezocht. Een onbekend achteraf vakje werd gevonden, en zijn paspoort was terecht. De busjes waren snel geregeld en de reis richting Rijeka kon beginnen. Na een reis van 1,5 uur kwamen we aan bij de appartementen. Kamers werden ingedeeld en de trainingstijden werden overlegd met David, onze organisator.

We gingen gelijk door naar het zwembad en het werd snel gevonden. In welk bad we moesten zijn was echter een groter raadsel. Het zwembad was groot, heel groot! Met twee 50 meter baden, een 25 meter bad met toren, krachtzaal, nog 2 poedelbaden, masseurs, sauna’s en grote kleedkamers was het een enorm zwembad. We trainden in het 25 meter bad met toren. Er werd wat losgedraaid en ingezwommen en de eerste wedstrijd kon beginnen. We speelden natuurlijk tegen een team uit Kroatië en dan verwacht je eigenlijk dat je het bad uit wordt gespeeld. Niks van dit was waar en de wedstrijd werd gewonnen met een doelpuntje of 30 verschil! Het was tijd om te rusten aangezien we deze avond nog een wedstrijd zouden spelen tegen de B-jeugd van Primorje Rijeka. De jongens vonden hun weg naar de Lidl en de staf ging opzoek naar een bank om geld te pinnen. Nadat dit alles was geregeld werd het tijd voor de tweede wedstrijd. We begonnen slordig, maar kwamen uiteindelijk redelijk in de wedstrijd. Dat van dit team ruim werd verloren was geen schande. Zij zijn immers de kampioen van Kroatië bij de B-jeugd. Er lag hier ook een speler in het water die bij elk team uit de eredivisie met twee vingers in zijn neus zou meespelen.

De volgende dag werd er ‘s ochtends weer getraind. Na een korte training werd er verder gekeken bij de training van de heren van Primorje. 4 gouden Olympische medailles lieten het waterpolo eruit zien alsof iedereen het kan. Vervolgens werden we voor de avond uitgenodigd om een wedstrijd te spelen in Rovinj tegen het team van David. Een uurtje rijden met de auto en spelen in een buitenbad. De ambiance was geweldig. Een bad aan zee, ondergaande zon en een gelijk opgaande wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 12-11. We reden weer terug en de meeste doken gelijk hun bed in. Er staat namelijk een lange dag te wachten voor morgen, twee wedstrijden en een training.

De jongens zie je per dag beter, sterker en slimmer worden. Ook omdat er tussendoor nog door wat jongens huiswerk wordt gemaakt of geleerd voor toetsen. We gaan nu weer op weg naar een wedstrijd, later volgt er weer meer, maar ik kan jullie verzekeren dat we het enorm naar ons zin hebben en genieten van de zon!

Enkele impressies

training Rijeka

buitenbad Rijeka

op tribune Rijeka