Medailles voor zwemploegen bij NK estafette

EINDHOVEN – De wedstrijdzwemmers van ZPC AMERSFOORT beleefden hun eerste krachtmeting in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op 27 september bij de NK estafeffe. Verdeeld in twee sessies, de leeftijdsgroepen in de ochtend en de senioren open in de middag, had ZPC AMERSFOORT zes teams aan de start! In de leeftijdsgroepen jongens t/m junioren 2 en heren senioren werd een tweede plaats van Nederland gehaald. Bij de jongens t/m junioren 4 werd het brons omgehangen na vier estafettes. Een mooie start van het seizoen voor de zwemploeg uit Amersfoort!

foto-nkestafettejongens2
De wedstrijd in Eindhoven kende een goede start met winst in het eerste programmanummer. Op de 4x100m schoolslag zegevierde Kirill Hrabcuns, Florian van Heest, Tom Blankestijn en Rijk Heere in een tijd van 5:32,97. Een miniem verschil met PSV in 5:33,95. Op de 4x100m wisselslag werd ook een top-3 klassering gehaald door DaniĆ«l Rykov (rug), Florian van Heest (school), Kirril Hrabcuns (vlinder) en Rijk Heere (vrij) in 4:52,12. De ploeg t/m junioren 4 met Sebastiaan van de Meer, Austin Namesnik, Milan ten Broek, Rijk Dragstra en Bas Morelissen behaalde steeds het podium net niet, maar was in het totaalpuntenaantal goed voor brons en derde van Nederland! De miniorenploeg van de jongens kwam met een 6e plaats nog dicht bij het podium in de buurt. Deze ploeg bestond uit Auke Gielen, Stijn Zwart, Demian Schimmel, Marijn Snel en Rogier Hoeksma. De meisjes minioren behaalde de 15e plaats van Nederland en deden dat in de samenstelling: Nienke Snel, Milou Nagelhout, Jolanda ten Haken, Michelle van Wijhe, Pippa van ‘t Land en Lucrecia Fretz.

foto-nkestafettejongens4
Bij de senioren in de middagsessie is er gestreden door twintig dames en heren van ZPC AMERSFOORT. Waarbij het bij de dames ging om zoveel mogelijk plaatsen stijgen in de plaatsing, ging het bij de heren om het verdedigen van de vorig jaar verworven titel. Voor de dames werd van een 18e plaatsing uiteindelijk de 12e plaats gehaald. Deze ploeg bestond uit Sophie Brouwer, Riemke Bosma, Iris Pijtak, Femke van Boheemen, Elise Hardeman, Atie Pijtak-Radersma, Larissa Brak, Charlotte van der Lende, Rachelle Visser en Milou Schraverus. In de mooiste wedstrijd waar het seizoen mee kon starten bewezen ze zich op 4x100m wisselslag, 4x100m rugslag, 4x100m schoolslag, 4x100m vlinderslag en 10x 100m vrije slag. Daar hebben ze hele goede splittijden laten zien en gaan ze met een goed gevoel de zwemcompetitie in die volgende week gaat starten. De herenploeg met Kingue Struijf, Kasper Leeuw, Floyd van Hoof, Wietse Waninge, Jurjen Willemsen, Huub van Houwelingen, Arjan Hanse, Ben Schwietert, Jordan Kraaijenhof en Fabian Beimin kon de topvorm van vorig jaar niet evenaren. Het verschil met vorig jaar was uiteindelijk 2 seconden. Veel jonge leden van deze ploeg kende dit seizoen veranderingen van woonplaats of studie en hadden zichtbaar moeite nu een toptijd op de klokken te krijgen, terwijl de ervaren zwemmers wisselend presteerden. De 4x100m wisselslag werd met een verschil van 0,04 seconden verloren van PSV en tot het einde hebben de mannen alles gegeven, wat op de 4x100m schoolslag resulteerde in het goud met uitblinkers Kasper Leeuw (1:00,97 PR), Jordan Kraaijenhof (1:01,63), Kingue Struijf (1:01,37) en Wietse Waninge (1:03,54). Deze heren zwommen tot de vierde zwemmer onder het Nederlands Record dat in 2009 door een AZ&PC-ploeg werd gezwommen in de nu verboden ‘drijfpakken’. De jonge Waninge, met EJK aspiraties voor dit seizoen, haalde voor hem een toptijd, maar zag de aanval op het record net mislukken. De tweede tijd ooit gezwommen door een Nederlands viertal blijft een absolute topprestatie! Na nog een 10x100m vrije slag kon uiteindelijk de tweede trede van het podium worden betreden en werd vol trots de nieuwe ZPC AMERSFOORT vlag in de lucht gehouden! Op naar de nationale zwemcompetitie die volgende week zondag in eigen huis losbarst.

foto-nkestafettedames

De volledige uitslag vind je hier.