Masters worden 2e op Nationale Club Meet

Afgelopen zondag 20 september werd voor de 7e keer in de masters historie gestreden om wie zich een jaar lang het beste Nederlands Masters Club Team mag noemen. De laatste winnaar stamt uit het jaar 2007, waar deze titel op naam kwam van AZ&PC. Na een periode afwezigheid van de Nationale Masters Club Meet heeft DAW uit Alkmaar de draad weer opgepakt en heeft deze leuke en gezellige wedstrijd goed weten te organiseren. ZPC AMERSFOORT kwam met 2 teams in actie, naast ZPC AMERSFOORT deden er nog 23 andere teams uit heel Nederland mee. Met een totaal van 220 deelnemers, 600 persoonlijke starts en 50 estafettes, was het een gezellige boel in de Hoornse Vaart in Alkmaar.

Voor ZPC AMERSFOORT kwamen de volgende zwemmers aan de start: Rob van Vliet, Edwin van Norden, Lidia van Bon, Ron Korzelius, Atie Pijtak, Iris Pijtak en Larissa Brak kwamen uit voor ZPC AMERSFOORT 1. In team 2 zaten de volgende zwemmers: Mark Pijtak, Tina Renken, John Kovacs, Henriette van Norden, Klasien Blankestijn, Loekie van Huissteden, Talje Dijkhuis en Marije van Manen.

Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was werden er al mooie prestaties neergezet. Zo zwom Atie Pijtak een Nieuw Nederlands Master Record 55+ op de 200m wisselslag in een mooie 2.54.36. Ook werden er door de zwemmers van ZPC AMERSFOORT 25x een eerste plaats behaald in de verschillende leeftijdscategorieƫn.

Omdat de wedstrijd een punten wedstrijd is, en de tijden vergeleken worden met de Wereld Records in de verschillende leeftijden was het in spanning afwachten op de uitslag die tijdens het buffet bekend werd gemaakt. Na een spannende wedstrijd werd ZPC AMERSFOORT 1, heel knap 2e achter PSV 1, het verschil 1864,29 om 1859,94! Ook het 2e team heeft nog een aantal ploegen achter zich weten te houden, deze ploeg werd knap 21e!

Naast de team prestatie werden ook nog de beste vrouwelijke prestatie en beste mannelijke prestatie uitgereikt. Hier deed ZPC AMERSFOORT goed in mee. Larissa won bij de vrouwen door een snelle 50m schoolslag! Atie Pijtak werd hier 2e, Lidia van Bon 15e en Talje Dijkhuis 19e. Bij de heren werd Edwin van Norden knap 3e en ook Ron Korzelius kwam in de top 25 voor met een mooie 21e plek.

De masters van ZPC AMERSFOORT kijken zeer tevreden terug na deze openingswedstrijd, er werd hard en goed gezwommen en daarnaast was het vooral erg gezellig. Een mooi begin van het masters zwemseizoen!!