Hans Spithoven wereldkampioen

Hans Spithoven maakt al enige tijd deel uit van het masterzevental van HZC De Robben. Naast de Hilversumse kern spelen in die ploeg ook een aantal spelers van ‘buiten’.

Bij de WK Masters in Kazan werd dit team in de leeftijdsklasse 55+ wereldkampioen! In de finale werd, na veel spanning, de ploeg van Sint Petersburg met 3-2 verslagen.

In de poulewedstrijden waren ook al twee zeges geboekt, t.w. met 14-7 tegen Neptun Moskou en met 8-3 op Real Canou (Spanje). In de halve finale moest wederom tegen Real Canou aangetreden worden. Het werd nu een krappe 7-6 zege. Hans scoorde hier twee maal.

Er is dit jaar extra hard getraind om de wereldtitel in de wacht te slepen. In de laatste maand lagen de heren zelfs vijf keer per week in het water.

Het team bestond uit de Olympische medaille winnaars Andy Hoepelman, Nico Landeweerd, Hans Smits en Hans van Zeeland, aangevuld met Erik Bibo, Hans Blankestijn, Michael Klaversteijn, Egbert Kort, Ronald Meijer (keeper), Bram van Rooyen, Hans Spithoven en Albert Spijker. Als coach zal Gijze Stroboer optreden en Hans Blikslager gaat mee als scheidsrechter.